verbouwing en uitbreiding woning Bornem

project:

uitbreiding en verbouwing buitenverblijf

bouwplaats:

Buitenland, Bornem

datum:

2015

status:

opgeleverd

fotograaf:

jAu fotografie

Een relatief beperkte uitbreiding aan de achterzijde van de bestaande woning verbetert het zicht op het achtergelegen moeras-achtig gebied en verbindt beide volumes van het gebouw. In de winter vormt de uitbreiding de ideale zitplaats om van de tuin te genieten. Door de achtergevel op te vatten als vouwraam, transformeert de uitbreiding in de zomer integraal tot overdekt terras.

De dragende constructie van de uitbreiding en onderschoring van de bestaande volumes, is opgevat in een stalen IPE450 ligger die tevens dienst doet als dakopstand en luifel. Samen met het vouwraam, vormt deze de volledige gevel van de uitbreiding. De balk en het schrijnwerk krijgen beiden dezelfde parelmoer-achtige afwerking. Samen met de witte betonvloer wordt slechts een elegant en rustig materialenpallet toegevoegd aan de bestaande situatie. De detaillering van de achterbouw wordt overgenomen aan de voorgevel, zodat er een coherent conceptueel geheel ontstaat. Een kleine luifel zorgt dan voor een overdekte inkomzone aan de buitenzijde van de voordeur.

Het interieur is subtiel en doordacht opgebouwd uit diverse materialen, zoals marmer, glas, keramische tegels, hout en textiel.