tandartsenpraktijk Kortrijk

project:

tandartsenpraktijk

bouwplaats:

Kortrijk

datum:

2018

status:

opgeleverd

fotograaf:

jAu fotografie

De tandartsenprakijk van Tandartsen 14 springt in het oog door de specifieke detaillering en laat zich kenmerken door een optimale organisatie.

Ondanks de beperkte beschikbare oppervlakte, ontstaat door de efficiënte indeling toch een maximum aan werkruimte. De indeling is logisch en leesbaar. De centrale inkom biedt doorzicht naar de wachtruimte en naar de achtergelegen tuin, zonder dat er inkijk in de private delen van de tuin ontstaat. De hal doet dienst als ruggengraat van de praktijk doordat de verschillende kabinetten hierlangs georganiseerd worden.

Elke ruimte – zowel werkruimte als circulatie – is rechtstreeks gelinkt aan de buitengevel en beschikt over een kamerbrede, verdiepingshoge raamopening. Natuurlijk daglicht is overal overvloedig aanwezig.

De gevelafwerking werd vormgegeven als een zeer dun gesneden laag transparant marmer met dezelfde tekening als die van het marmer van de bevloering. Door de ganse voorgevel van de praktijk op te vatten als een sokkel, ontstaat het idee van een massief blok marmer dat onder de woning geschoven werd. Enkel de inkomdeur van de privévertrekken werd behouden, zodat er een duidelijk onderscheid ontstaat.

Het evenwicht tussen enerzijds privacy van de patiënten en anderzijds daglichttoetreding en zichten wordt door het gemarmerde glas een niveau hoger getild.

Het vele licht en het uitgebalanceerde, rustige materialenpallet zorgen voor een ruim en open gevoel. Het eikenhouten meubilair voegt een warme gloed toe aan het interieur.