paviljoen en vakantiewoning Het Hoveniershuis

bouwplaats:

Beukenhof, Vichte

project:

vakantiewoning en polyvalent paviljoen

status:

opgeleverd

opdrachtgever:

team:

stabiliteit: Stansoen, epb: Feys

foto’s:

opdrachtgever

De hovenierswoning in het historische park bij Kasteel Beukenhof dateert van 1883 en was na 8 jaar leegstand, vandalisme en verval aan een grondige renovatie, restauratie en herbestemming toe. De bijgebouwen werden gesloopt en vervangen door een glazen paviljoen dat duidelijk contrasteert met de historische gebouwen.

 

Door het volume gedeeltelijk in te graven, kon meer nuttige oppervlakte gecreëerd worden binnen de maximale stedenbouwkundige enveloppe en bleef de impact op het park beperkt. De diepte van de ingraving werd doelbewust op zithoogte gekozen, zodat de randen dienst kunnen doen als zitbanken en men letterlijk in het bos zit. Hierdoor is het tevens mogelijk om de ruimte ten volle te benutten en ontstaat een optimale flexibiliteit.
Het paviljoen is volledig beglaasd naar het park toe. Aan de straatzijde is de gevel gesloten. Privacy en rust worden bewaakt, terwijl de verbinding met het parkbos maximaal is.

 

Met beperkte, maar welgemikte, conceptueel glasheldere ingrepen ontstaat een maximaal resultaat – niet meer en niet minder, maar net architectuur.
Het polyvalente paviljoen kan voor diverse gelegenheden geboekt worden en er kunnen evenenementen en workshops bijgewoond worden. Weldra zal men eveneens in de gerestaureerde vakantiewoning kunnen genieten van het mooie park.

 

Links:
– verhuur en evenementen: hoveniershuis

– instagram: doenwaarjeblijvanwordt