22-04-2021 Brugsche Rugbyclub genomineerd voor Belgian Building Awards 2021

22-04-2021 Brugsche Rugbyclub genomineerd voor Belgian Building Awards 2021

net architectuur is genomineerd voor de Belgian Building Awards – categorie Utility Building – met het ontwerp voor de Brugsche Rugbyclub! 🥳
Voor de beoordeling wordt gekeken naar de architecturale kwaliteit, de originaliteit, de out-of-the-boxaanpak en de duurzaamheid in de meest brede betekenis van het woord.
Op 15 juni worden de winnaars van deze categorie bekendgemaakt!

De Brugsche Rugby Club is een bloeiende vereniging die reeds jaren droomde van een eigen uitvalsbasis. In 2017 lanceerde de Club een bescheiden vraag naar praktische infrastructuur. Binnen het zeer beperkte budget werd gezocht om het programma vorm te geven als meer dan louter utilitair. Het gebouw werd opgevat als een thuis voor de Brugsche Rugbyclub, die hen een duidelijk gezicht en identiteit bezorgt. Het is een forum, een ontmoetingsplaats geworden waarbinnen de Club verder kan groeien en zich kan ontplooien.

Door vanuit een heldere structuur te ontwerpen, door slim om te gaan met materialen en middelen en door duurzaamheid op conceptueel niveau mee op te nemen, was het mogelijk om binnen het zeer beperkte budget een betekenisvol en betaalbaar gebouw te bekomen met een sterke beleving en uitstraling, een tempel voor de Rugbyclub.